mandag 20. januar 2014

Lightning strikes

Torsdag 16. Januar 2014. En helt vanlig torsdag. Senvakt på jobb, bryllupskakebaking hos søs etterpå. Man er trøtt og sliten etter senvakt, og velger å bake en enkel kake, samtidig som man gumler rett i koppen til middag. Det er da lov å være sliten etter en senvakt, vel? På vei hjem stikker man innom kiwi. I kassen henger noen RFSU graviditetstester, og man plukker med seg en. Man er, som man pleier å være, en ukes tid over tiden. Med en syklus som klusser pga p-pilletygging de siste årene er ikke annet å forvente. Kroppen er full av PMS, og av erfaring vet man at en tissepinne med en enkel strek er nok til å få sving på ting. Man har selvsagt ikke nevnt for sin bedre halvdel at man er forsinket, siden man tross alt ikke trenger å stresse over noe så vanlig som det! Man gidder ikke si at man tar en test en gang, siden den uansett kommer til å bli negativ, som den alltid pleier å være.

I det man kommer fra jobb går man straka vegen til badet for å tisselisse på den hvite pinnen. Man gjør det man skal, legger den på hylla mens man vasker hender og ordner seg slik man pleier etter å ha besøkt den hvite tronen. Så er tiden inne for å se på testen, bekrefte at det kun er en strek, sukke lettet, og kaste den. Men det var her det gikk galt for min del. Det var ikke en enkel strek på testen. Det var to! Ikke noen skyggestrek eller "kanskje muligens en strek om jeg ser på den i den rette vinkelen". Det var definitivt en strek der, og den var like sterk i fargen som kontrollstreken!

Første tanke; Oh shit!

Andre tanke: Shit pomfritt!

Tredje tanke: Hvordan i heiteste helvete har dette gått til?

Mannen informeres sjelvende, og stakkaren holder på å ramle utav sofaen. Der sitter han, stakkaren, med chips (jada, på en torsdag) og brus, og aner fred og ingen fare. Og så kommer kjerringa med en hvit pinne med to streker på, og livet endres for alltid.

Etter litt om og men kjører kjerringa ned på kiwi igjen. De hadde jo flere tester ved kassa! Neste test tas ca et kvarter etter første, og blir (om noe svakere i fargen) like forbanna positiv.

Jeg trenger kanskje ikke nevne at det ikke ble noe særlig søvn den natta...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar